Kyrkslätts pensionärer rf

 

Sekreteraren informerar!

VIKTIGT  VIKTIGT  VIKTIGT

Hej på Er och hoppas ni alla har det bra trots rådande läge!

Eftersom det fortfarande är kris och man inte har fått stopp på Corona pandemin så har vi i styrelsen tagit beslutet att INHIBERA alla träffar, möten och aktiviteter  under hela våren.

Det betyder att:
Månadsträffen den 4 maj  -inhiberad 
Allsångsfesten den 13 maj  -inhiberad 
Månadsträffen på Wohls den 1 juni  -inhiberad.

Alla aktiviteter som yoga, balansella, linedance och diskussionsgrupperna tyska och engelska är inhiberade hela våren.

Vi hade tänkt åka med buss till Borgå och dansa till Vikingarna den 3.7. men den har vi nu också inhiberat (för säkerhets skull)

En utfärd till Pentala i augusti håller vi kvar (lite optimist får man vara).

NYTT

Hej på Er!

Hoppas innerligt att Ni har det bra, trots dom karantän-tider vi lever i.

Allting som Vi hade planerat och glatt oss åt är ju nu inhiberat, men tänkte ändå, att ett litet informationsbrev kan väl aldrig vara fel, så här kommer lite funderingar och eventuellt nyttig info.

Först till funderingarna: När alla nyheter bara handlar om Corona så blev jag riktigt uppiggad när jag såg, att man hade utlyst en tävling: Vilka är dina favoritfinlandismer...och så här blev resultatet:

1:Nakupelle,  2:Roskis,  3:Kiva,  4:Pikuliten,   5:Hoppeligen,             6: Halare,   7:Råddig,   8:Stöpsel.

Roliga, söta fina ord som Vi alla förstår och brukar. Mycket bättre än det andra språkets : Sairaanmakee....

Och så till infon: TV2 sänder varje vardag kl 8.50 och kl 15.50 ett 10 minuter långt jumppaprogram som är riktigt bra och riktat till oss pensionärer, du kan sitta på en stol eller stå. På lördagar samma sak kl.11.55 och 13.05. Du kan naturligtvis "banda" programmen så jumppar du den tid på dygnet som passar dig bäst.

Och så blir det ju Valborg, men nu får vi bara minnas, det som vi kommer ihåg. Och Havis Amanda är ju nu omgärdad av en 2 meter hög fanermur, så hon får stå där ifred.

Men det finns en ljusglimt: Akademen sjunger för oss, virtuellt, både på Yle Arenan och på Radio Vega 1 maj mellan kl. 09.00 - 10.00. Så ta fram sillen och snapsglaset, njut och sjung med.

De inleder med "Längtan till landet" och avslutar med "Modersmålets Sång". Däremellan kommer naturligtvis "Ljuva Flicka" och "Heppeneppetepp".

Så Glada Vappen på Er, Håll Er Friska och vid Gott Mod, och kom ihåg, att det kommer en Dag, då den här pandemin är över!

Bästa hälsningar och Vi Ses / Stina Mäenpää (sekr)

28.04.2020

 

Vi får se om någon av följande aktiviteteter går att genomföra:

-Vår träffpunkt Servicehuset kommer att "piffas upp" under sommaren och är tacksam för frivillig arbetskraft med bl.a. med målning och plantering. Tor Korkman kan informera mera om saken.

- Vi funderar på att göra ett besök till Pentala Skärgårdsmuseum ev i augusti, återkommer om det finns intresse.

och så... Vi har inte glömt HEMLIGA RESAN.. det blir en resa säger Tuija men i höst, då juni redan nu är ganska fullbokad.

Bästa hälsningar och Vi Ses/Stina Mäenpää (sekr)

13.03.2020